eu-logo

Svečano potpisivanje ugovora u okviru Poziva „Osiguravanje školske prehrane djeci u riziku od siromaštva“

Objavljeno 26.08.2016.

Ministarstvo socijalne politike i mladih organizira svečano potpisivanje ugovora u okviru Poziva za dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje školske prehrane djeci u riziku od siromaštva“ iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD).
Navedeni događaj će se održati 29. kolovoza 2016. godine, u Ministarstvu socijalne politike i mladih, Trg Nevenke Topalušić 1, Zagreb. Prije samog početka svečanosti koja se planira za 11,00 sati, organizirat će se potpisivanje ugovora s početkom u 10.00 sati u dvorani na 11. katu Ministarstva. Ministrica socijalne politike i mladih, Bernardica Juretić, i ministrica rada i mirovinskog sustava, dr.sc. Nada Šikić, održat će pozdravne govore, nakon kojih će uslijediti uručivanje ugovora.
Ukupna vrijednost 22 ugovorena projekta iznosi 13.670.000,00 kn, a sredstva su po prvi puta za ovu namjenu osigurana iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) uz nacionalno sufinanciranje u iznosu od 15% od ukupnog iznosa. Ugovoreni projekti usmjereni su na ublažavanje najtežih oblika dječjeg siromaštva osiguravanjem školske prehrane djeci u riziku od siromaštva.
Financiranjem u okviru Poziva bit će obuhvaćeno 12 županija s koeficijentom razvijenosti do 75%, dok su za preostalih 9 županija sredstva osigurana  u okviru Zaklade „Hrvatska za djecu“. Predviđeno je da će u okviru dva gore navedena natječaja (FEAD i Zaklada „Hrvatska za djecu“) biti sveukupno obuhvaćeno približno 23.000 djece iz 636 osnovnih škola u svim županijama Republike Hrvatske. Ukupno će biti utrošeno približno 32.694.000,00 kn.