eu-logo

Najava Poziva: FEAD – „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2022.-2023.)“

Objavljeno 21.04.2022.

Krajem travnja 2022. godine Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Upravljačko tijelo za Operativni program za hranu i osnovnu materijalnu pomoć, objavit će otvoreni trajni poziv na dostavu projektnih prijedloga usmjeren ublažavanju najgorih oblika dječjeg siromaštva u vidu podjele obroka u osnovnim školama. Poziv predstavlja dodanu vrijednost postojećim nacionalnim programima subvencioniranja prehrane kojom će školski obrok biti dostupan većem broju djece.

Ukupna indikativna vrijednost Poziva je 30.000.000,00 kn, a ciljane skupine Poziva su djeca koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva te koja su polaznici obveznog osnovnoškolskog programa i definirana su kao najpotrebitija prema kriterijima partnerskih organizacija.

Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog Poziva su jedinice lokalne i/ili regionalne (područne) samouprave – osnivači javnih odgojno-obrazovnih ustanova (osnovnih škola) koje se nalaze na području županija s indeksom razvijenosti ispod 105% prema vrijednosti indeksa razvijenosti i pokazatelja za izračun indeksa razvijenosti na županijskoj razini za razdoblje 2014 – 2016. godina.